There was an error in this gadget

Welcome 2 My ManSioN

TAke Ur" Time

My Dear FolloW2wers"

Thursday, 8 December 2011

SElamat pagi semua~

JUmaat,7.25 pagi,9/11/11...


Selamat pagi semua,apa khabar kalian..?^^
SEharian syuu di hadapan Hiryu_Chan nie,hiihii(laptopku),
dok buko blogspot je,tp x dop bende sangat pown...cube wat post baru jer...

hihi,ummm,jap2...umm,pagi ni sarapan ape ea..?KAlau dapat air nescafe n Roti canai panas sedap jugok...hihi(pekat sungguh ganu minoh nie_hihii~BEst gok kekadang tuh)

~macam mat saja lam citer bini2 ku gengster ow,brape kali doh dom ngulang,besor kecik besor kecik doh ni,hihiiii,hahaa.XD

klaaaaa,selamat pagi semua,mulakan hari anda denga ceria,,tata
Assalamualaikum,,,nanti Syuu update lagi....bnyk mende nak wat ni....=)
(selagi buleh update,update,xD)



~Indahnya pagi Jumaat nie,Andai ku terpaksa pergi hari ini aku dambakan syahid..
XDelah,ciptaan Allah sungguh indah Subhanallah,betul2 indah pagi ni...
Amin..Bersyukur kpada Allah krana masih lagi menghidupkn aku pd hari ini.

:)

50 Tips Cara Memikat Lelaki

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
  9. Jangan terlalu mengongkong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
  11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
  18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
  19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
  20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
  21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
  22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
  23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
  24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.
  25. Mengetahui bila hari lahirnya.
  26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
  27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
  28. Manja!
  29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.
  30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.
  31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.
  32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.
  33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
  34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
  35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
  36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
  37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
  38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!
  39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
  40. Jangan bersikap terlalu kuno.
  41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
  42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
  43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.
  44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
  45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
  46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
  47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
  48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
  49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
  50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!
~semoga tips diatas dapat membantu,terima kasih...Syuu pun x tau nape syuu post tips2 nie...

Alvin & The Chipmunks r going to perform their zany dance routine only at #eCurve ! Don’t miss out!

Alvin & The Chipmunks r going to perform their zany dance routine only at #eCurve ! Don’t miss out!

~RUKUN-RUKUN COUPLE :)

RUKUN-RUKUN COUPLE:


- Kepercayaan kepada pasangan,
- Kesetiaan kepada couple,
- Keluhuran percintaan,
- Kedaulatan rumah tangga,
- Kesopanan dan kesusilaan kepada ibubapa mertua.

hahahaha,nak tergelak,bace...ade gak Rukun kapel~mmemenglaa...=)




Friday, 2 December 2011

Deep Meaning~i Love Hitsu Hina!:')

"Toshiro New LOOK is AWESOMES!!!"~kes lme x update

=) sebab bosan,dan dah bersarang blog nie....jadi kene bersihkan dulu..
____

XD!!dah bersih!!Jom.

__
=) cuti sem udah start dari 25 nov hingga lepas krismas nie,1 hb start laa sem 2.
.Cuti 3 minggu jer...huhuxpe..nanti cuti nak masuk taun dua ade 3 bulan,tau laa syuu nak buat ape,hihi2,laptop ade,scan pun ade..Hihi..Sabarjelaaa Saura Asuna.

__

=D K laa,nak bercerita sikit @ nak luahkan perasaan sebenarnya!!~kes lme x update laa nie..Kecih sedunia!XD!!!

"Toshiro New LOOK is AWESOMES!!!"


hebatNYa!!!!
Unemotional and dislike immature.apelaa...

Bagi saya Hitsugaya tu penyayang cuba dia x tau nak luahkan perasaan die,that why die diam @ org kate Unemotional tu..
Saura tak rse camtu sbb die pentingkan persahabatan>dia sayg hinamori dan lindungi die.Peristiwa Kusaka,kawannya.Hhuhu_in diamond Dust Rebellion...

Hitsugaya nie hebat,daya penumpuan dia tinggi,cepat mengesan sesuatu yg berlaku,sbb itulah die,TAICHOU..^^hihi

(bercerita lagi,huhu*^__^*)

saya sokong HITSU HINA!!
Diorang comelkan..?hihi

saya x suke Hitsu Karin,apelaaa!!

*_______---*________----*

hahaaa,k.Akirametakunai!!
(jgn cepat mengalah!!)

*_______---*________----*

Assalamualaikum....^^

Alhamdulillah,My New Pc and Scanner.Alhamdulillah.*:')_Hyourinmaru Ryu N My Getsuga Tensho.

Alhamdulillah,My New Pc and Scanner.Alhamdulillah.*:')

__

today,3/12/2011-sabtu
Venue,Mesra Mall Kemaman,KT
Event,Pc Fair 2011 (1-3 dec 2011)

__
Alhamdulillah,aku bersyukur kepada Allah atas segala kurniaan dan nikmat_Mu yg diberi.
Setelah peristiwa pahit itu berlalu,(kecurian itu-X mahu diingati>< tolonglah!)

Setelah kian lame menghitung hari,ayah telah membelikan ku Laptop Acer i5 terbaru,latest,yg paling berkualiti,terbaru,dengan window 7 original,ditambah lagi dgan software ps,ai,flash,microsoft!!subhanallah!!
semua baru...!!(semangatku untuk menimba ilmu dtg tiba2-SEMANGAT!!)

Game dalam tu,game plants vs zombie dan angry Birds,Game yg Popular masa kini!!

__
setelah itu,Ayah beli pula scanner yg mempunyai 3 fungsi,scan,copy and print berharga RM249 yg boleh print sehingga 800 helai 1 masa..Ya Allah,teknologi dan dunia kini semakin maju dan canggih.Model terbaru juga!!Alhamdulillah.

__
Macam nilaa rupa laptop baru ku(kesayangannku_Hyourinmaru ku namakan-)

aku sangat sukakannya!!!



__

scanner aku lak lebih kurang camni laa,nie gambar internet jer...
~scanner Canon pixma E500

__

Natijahnya,aku sangat happy hari ini.Aku bersyukur kerana punyai ibu bapa yg baik,keluarga yg baik...Yg sanggup membelikan kpadaku(PC_Setelah kejadian itu berlaku).Kasihnya ibu bapa kepada kita..sayangilah mereka....

"TERIMA KASIH"

Ia telah menginsafkan diriku.!Aku akan Belajar bersunguuh2 dan tidak akan menghampakan harapan mereka!!~Pray 4 me..

__
kepada kawan2 ku,ayuhlaah kite berjuang DI MEDAN perjuangan bersama DUIT,Doa,usaha,ikthiar dan Tawakal..Duit pun penting juga...(Duit bukan segala2nya,tetapi segala2nya memerlukan Duit)

"DAKARA KOSO...
AKIRAMETAKUNAI!!!
AYUME TO KURIKAESHITA!!!"

"IMPIAN KITA...
OLEH ITU JANGANLAH MUDAH MENGALAH!!!
AKAN KU TERUS MELANGKAH KE HADAPAN!!"

__
Semilir bertiup kencang menggigit epideermis ku,selamat maju jaya semua,
aku ingin mengundurkan diri,tata.

sayangku-Hyourinmaru
sayangku_Getsuga Tenshou
(haha,mengarut lagi)

k,Assalamualaikum.

mengantuknya~tata...